ΖΙΖΗ ΚΟΡΚΟΝΤΖΕΛΟΥ

degreeΓεννήθηκε στη Ναύπακτο και πήρε τα πρώτα μαθήματα πιάνου από τη μητέρα της. Συνέχισε τις σπουδές του πιάνου με καθηγήτρια τη σολίστα και μουσικοπαιδαγωγό Σοφία Γιακουμίδου και αποφοίτησε το 1992 με Δίπλωμα πιάνου με Άριστα Παμψηφεί και Α’ Βραβείο. Ταυτόχρονα σπούδασε ανώτερα θεωρητικά της μουσικής και πήρε πτυχία αρμονίας , αντίστιξης και φυγής με ‘Αριστα Παμψηφεί, ενώ παράλληλα σπούδασε στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθήνας.

Παράλληλα σπούδασε στο πανεπιστήμιο MOZARTEUM (Salzburg) από όπου και αποφοίτησε το 1997 με ειδίκευση κλασικό πιάνο και καθηγητή τον διεθνούς φήμης πιανίστα George Kern και το 2000 πήρε το Master of Arts από το MOZARTEUM. Ταυτόχρονα σπούδασε το σύστημα μουσικοκινητικής αγωγής στο Ινστιτούτο Orff του Salzburg παρακολουθώντας το διετές πρόγραμμα κατάρτισης.

PIANOΑπό το 2000 συνεργάζεται με τη Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου όπου έχει εμφανιστεί σε μεγάλες αίθουσες της Ελλάδας και του εξωτερικού (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Νέα Υόρκη, Σικάγο, Φιλαδέλφεια, Κωνσταντινούπολη, Σόφια, Λευκωσία κ.α.). Έχει δώσει πολυάριθμα ρεσιτάλ πιάνου και συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Βιέννη, Salzburg, Φιλαδέλφεια κ.α.) . Έχει συμπράξει ως solist με την ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων και έχει συμμετάσχει σε πολλά ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ μουσικής . Έχει υπάρξει μέλος της κριτικής επιτροπής στους πανελλήνιους μαθητικούς καλλιτεχνικούς αγώνες των μαθητικών φεστιβάλ.

Έχει εκδώσει CD με τίτλο ‘Ακριβή Μικρή Πατρίδα’ όπου παίζει έργα για πιάνο του Κύπριου Συνθέτη Ανδρέα Χαραλάμπους. Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια πιάνου με καθηγητές τους Γιώργο Χατζηνίκο, Uwe Matschke, Paola Volpe, Oxana Yablonskaya, Karl Schnabel κ.α.

Η μουσικοκριτικός Σάντυ Κάραλη έχει γράψει για το παιξιμό της τα ακόλουθα: << Η ερμηνεία της πιανίστας διακατείχετο από ρωμαντικότητα, αυτοσυγκρατημό και ψυχικό σθένος.. Με την εκτέλεση των έργων ξεπέρασε τον πιανιστικό της ευατό…  Εμείς δε παρασυρμένοι από την απόδοση της πιανίστας, προχωρούσαμε μαζί της, ακροβατώντας στο μεταίχμιο του γήινου και αιθερικού πεδίου…>>

TOP