ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΡΚΟΝΤΖΕΛΟΥ

degree

Γεννήθηκε στη Ναύπακτο και πήρε τα πρώτα μαθήματα πιάνου από τη μητέρα της και κέρδισε τον πρώτο της μουσικό διαγωνισμό σε ηλικία 11 ετών. Συνέχισε τις σπουδές πιάνου με καθηγήτρια τη σολίστα και μουσικοπαιδαγωγό Σοφία Γιακουμίδου παίρνοντας Δίπλωμα πιάνου με Άριστα Παμψηφεί και Α’ Βραβείο το 1995 και πτυχίο φυγής.

Aπό το 1997 μέχρι το 2002 παρακολουθεί μαθήματα στο κλασικό πιάνο στο Strathclyde University (Glasgow, UK), στο College of Musical Arts του Βowling Green State University (Ohio, ΗΠΑ) και στο Brown University (Providence, ΗΠΑ). Έχει συμμετάσχει σε πολλά μουσικά σχήματα, έχει δώσει πολυάριθμες συναυλίες στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ (Toledo, Providence, Milford, Hartford κ.α.) και έχει συμμετάσχει σε πολλά ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ μουσικής. Παράλληλα παρακολούθησε σεμινάρια πιάνου με καθηγητές τους Γιώργο Χατζηνίκο, Stephen Drury, Oxana Yablonskaya και George Kern.

Ταυτόχρονα με τη μουσική σπούδασε Στατιστική στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας, Bιοστατιστική (M.Sc., 2001) στο Brown University και Διεθνή Οικονομική Πολιτική στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (2016) και έχει δημοσιεύσει άρθρα σε πολλά επιστημονικά περιοδικά. Σήμερα εργάζεται ως καθηγήτρια Οικονομίας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και ως καθηγήτρια πιάνου στο Ωδείο Σύγχρονης Τέχνης Αγρινίου.

 

TOP